Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Így kérjen árajánlatot PROTECO kaputechnikára!

Így kérjen árajánlatot PROTECO kaputechnikára!
Ahhoz, hogy reális ajánlatot tudjunk adni PROTECO kaputechnika, illetve sorompórendszer telepítéséhez, néhány fontos szempontot Önnek is figyelembe kell vennie. Ezzel a bejegyzéssel szeretnénk segíteni abban azt illetően, hogy mire érdemes figyelnie, amikor kitölti az ajánlatkérő űrlapot, és melyek azok a paraméterek, amiket mindenképpen fel kell tüntetnie rajta.

Szárnyaskapu – intenzív használattal?

Amennyiben szárnyaskaput szeretne létesíteni, fontos tudnunk, hogy milyen hosszúságú kapuszárnyra gondol . Azt is érdemes előre megjelölni, hogy jobb, vagy bal oldali nyitás lesz alkalmazva, illetve  előreláthatólag milyen intenzitással fogják azt használni. Ha hozzávetőlegesen ismerjük az óránkénti nyitások számát és azt, hogy egyszárnyú, vagy kétszárnyú kapuról van szó, akkor tudni fogjuk, milyen teljesítményű motorra lesz szükség a beszereléshez.  

Éppen ezért fontos a kapu szerkezete is, hiszen ez nagy mértékben meghatározza a szárnyaskapu motorjára vonatkozó ajánlásunkat. Amit ezen felül érdemes még átgondolnia, hogy szeretné-e szünetmentesíteni az eszközt. Ez áramszünet esetén lehet hasznos kiegészítő, főként a beengedés folyamatossága és zökkenőmentessége érdekében.

Végül pedig gondoljon az apró – ámde annál fontosabb – részletekre is: biztonsági szempontból fontolja meg a fotocella és a villogó felszereltetését, kényelmét tekintve pedig adja meg azt is, hogy milyen módon szeretné vezérelni kapuját: választhat  távirányítós-, SMS küldős-, mobil applikációs- vagy kulcsos vezérlést is. Távirányító esetében a darabszám meghatározása is fontos.  

 

Tolókapu – mekkora súlyt mozgatunk?

Tolókapunál elsődlegesen a kapu súlya a mérvadó, ezt mindenképpen ismernünk kell a beszereléshez. Szükségünk van továbbá egy kapuhosszra, vagy nyitási szélességre is, mégpedig a fogasléc hossza miatt.

Itt se feledkezzen meg a kiegészítők feltüntetéséről: szükség lesz-e távirányítóra, vagy inkább a hagyományosabb kulcsos kapcsolót részesítené előnyben, esetleg a modern mobil applikációs nyitásút-zárásút? Legyen rajta villogó és fotocella, illetve  mechanikus vagy mágneses végálláskapcsolós változatot szeretne-e?  Tolókapunál még azt is fontos tudnunk, hogy van-e már vasalat telepítve a kapu futásához, vagy szükség van-e esetleg annak beszerelésére is.

 

Úszókapu – kiegészítőkkel?

A tolókapuk egyik fajtája az úszókapu. Működése csupán annyiban tér el az előbbitől, hogy a vasalat nem a talajban, hanem a kapu alsó részébe van beépítve, így görgőkön fut a szerkezet. Ahogy azt a neve is mutatja, emiatt úgy tűnik, mintha a felszínen úszna a kapu.

A megfelelő működés érdekében tudnunk kell, mekkora a kapu súlya, továbbá ne felejtse el megjelölni azt sem, hogy milyen kiegészítőkre lesz szüksége. Itt is választható fotocella, villogó, a vezérlés pedig lehet kulcsos és távirányítós egyaránt.  

 

Sorompó – állandó használat?

A sorompóknál figyelembe kell vennünk, hogy beltéren, fedett részen, vagy kültéren, a szabadban lesz-e használva a szerkezet. A kültéri változatoknál a sorompókar kiválasztásához egyszerűen csak az út szélességére, vagyis a lezárni tervezett út pontos méretére van szükségünk. Ami csak annyival egészül ki, hogy a csuklókaros, vagy hagyományos módot részesíti előnyben.   

Ezzel szemben a beltéri egységeknél ezen felül a mennyezet magasságát is tudnunk kell, hiszen nem mindegy, van-e elegendő hely a sorompókar teljes felnyitáshoz. A méretezés miatt nagyon fontos szempont még, hogy hogy óránként hány zárást és nyitást kell végrehajtania az eszköznek . Illetve itt is fontos, hogy csuklókaros, vagy hagyományos módot választ-e.

Választhatunk, hogy kerek vagy szögletes kivitelt részesítünk előnyben, és dönthetünk a kiegészítőkről is. Szükségünk lesz-e szünetmentesítésre, vagy megoldjuk emberi erővel a beengedést áramszünet esetén.

Felszerelhetjük sorompónkat szakállal is a teljes zárás érdekében, de borús időben jó szolgálatot tehetnek a fényvisszaverő prizmák és a ledes világítás, illetve a karvilágítás is . Beszerezhetünk hurokérzékelőt is, hogy a gépjárművek észlelése automatikus legyen. Minden kiegészítőnkkel növelheti a biztonságos használatot vagy kényelmesebbé teheti az üzemeltetést.

 

Összefoglalva

Ajánlatkérésre használja tehát űrlapunkat, ahol a fenti szempontok szerint körülírhatja elképzelését. Ne feledje, hogy minél részletesebben megismerjük a beszerezni kívánt kaputechnika adatait és telepítési körülményeit, valamint az Ön extra igényeit, annál részletesebb és reálisabb árajánlatot tudunk adni már az első kapcsolatfelvétel alkalmával.