Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

PROTECO Shark földberejtett kapumozgató motor

PROTECO Shark földberejtett kapumozgató motor

Esztétikus, „szürke doboz” nélküli láthatatlan kivitel, csendes működés, csökkentett karbantartás igény, tartós zsírozású szerkezet. Ez csak néhány előnyös tulajdonsága a PROTECO Shark földberejtett kapumozgató motornak. Nézzük meg kicsit részletesebben is, mit kapunk a pénzünkért, ha ezt a változatot vásároljuk meg.

Amikor kapumozgató motort vásárolunk, vagy még csak tervezzük annak megvásárlását, leginkább arra kell figyeljünk, hogy milyen típusú kapuhoz szeretnénk megtalálni a tökéletes megoldást. A kiválasztásnál persze az is fontos szempont, hogy szárnyas vagy tolókapunk van-e, jobbra vagy balra nyílik a szerkezet, illetve mik a méretbeli adottságok (pl. a felszerelési pont és a kapu tengelye közötti távolság is szükséges a megfelelő motor kiválasztásához). Azonban jó, ha tudjuk, hogy a PROTECO kínálatában van olyan kapunyitó is, mely láthatatlan marad a szemünk elől, mivel a talaj alá van beépítve.

Ennek oka, hogy mindig vannak olyan elrendezésű telkek, épületek, ahol nem oldható meg másképpen a kapuszárny nyitása, csak kompromisszumokkal. A földben elrejtett kapumozgató motornak akkor van jelentősége, amikor nincs lehetőségünk a kapuoszlopok elhelyezésére és az sem jöhet szóba, hogy a kapura felhelyezzük a motorkarokat. Ezen kívül esztétikailag is vonzóbbnak találhatjuk a szem elől rejtve maradó motoros szerkezet.

A rejtett motor előnyei

Mivel a kapumozgató mechanika doboza ténylegesen a földbe van rejtve, a motorból csak a földfelszínnel egy síkban lévő takaró lemeze, illetve a kapuhoz rögzített mozgató karja látszik ki. A motor teljesen vízálló és a vízelvezetése biztosított a ház kialakításának köszönhetően.

A szerkezet maximum 3 méter szárnnyal rendelkező kapu nyitására alkalmas. A Shark motor tartós zsírozással van ellátva, így nincs szükség karbantartásra.

 A PROTECO Shark földbe rejtett kapumozgató diszkrét és esztétikus megoldás. A doboz vízálló alumínium hajtóművel van ellátva, megbízható és ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben.

A kapumozgató -25° C és +70° C közötti hőmérsékleten üzemel, valamint 150°C-os hővédelemmel rendelkezik. A szerkezet elektromechanikus önzáró. A készlet tartalmazza a motort, a házat, a távvezérlőt, a villogót, az infrasorompót és a vezérlést is.

Erre kell figyelni a beszerelésnél

Van néhány dolog, melyet nem árt tudni, mielőtt föld alatti kapumozgatót vásárolunk. Először is, akkora gödröt kell ásni, melybe belefér a védődoboz. Amit úgy kell belehelyezni a gödörbe, hogy a csap egy vonalba essen a kapuszárny pillérével. Meg kell tervezni a kábelek kivezetését, a méretek betartását, ezért jó, ha előre tudjuk, hogy honnan fogja eszközünk felvenni a működéshez szükséges áramot.

Amire még szükségünk lehet, az nem más, mint egy kis cement, homok és némi víz. A motort ugyanis a szerelődoboz lebetonozása után lehet abban rögzíteni. Ennél a műveletnél ügyelni kell arra, hogy teljesen vízszintben legyen a tároló, így biztosíthatjuk annak megfelelő stabilitását, a csavarokkal történő rögzítését, majd lezárását.

Ha ügyesen dolgoztunk a beszerelésnél, akkor a helyes karbantartáshoz csupán a következőket kell végrehajtani: rendszeresen meg kell tisztítani a fotocellákat és szükség esetén az elektronikus csatlakozás szervizelését kell még elvégezni. Elektromos szereléseknél fokozottan ügyeljünk az áramütés veszélyére!

Választható nyitás kiegészítő – nyitás a világra!

 A földbe rejtett kapumozgató alapból 90° és 110°fok között nyit 17 másodperces nyitási idővel. A külön megvásárolható DL180 típusjelű eszköz lehetővé teszi a kapu 180°-os nyitását. Ennek a szerkezetnek beszerelése előtt mindenképpen győződjünk meg arról, hogy elegendő hely van a kapu ilyen mértékű nyitására.

Garancia

A PROTECO munkatársai sosem hagyják cserben vásárlóikat. Akár beszerelésről, akár javításról vagy karbantartásról legyen szó, kollégáink garanciaidőben (és azon túl is) törekednek a leggyorsabb és leghatékonyabb javítás elvégzésére.

A nálunk vásárolt eszközök elektronikájára 2 év, mechanikájára pedig 3 év garanciát adunk. Esetleges meghibásodás esetén a folyamatos alkatrész utánpótlás is biztosított.