Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Válasszunk sorompót!

Válasszunk sorompót!
Fejlődik a cég, bővül a telephely, szabályozni kell a gépjármű forgalmat. Idegen autók hajtanak be a társasház garázsába? Valahogyan meg kell akadályozni az illetéktelen autók mozgását. Ha ismerős valamelyik felvetésünk, itt az ideje elgondolkodni egy beengedő sorompó telepítésén!

Egy cég telephelyén, - vagy egy mélygarázsban például - szabályozni kell a gépjármű forgalmat, hiszen a kontrolálatlan ki- bejárkálás biztonsági problémákat is felvethet. Egy kisebb vállalkozásnál persze megoldható, hogy a portás bácsi kisétáljon a fülkéből és kaput nyisson, vagy nyomkodja az elektromos kapu távirányítóját, de egy nagyobb méretű cég esetében már lassú lehet ez a fajta bebocsátás. Mai rohanó, türelmetlen világunkban pedig a partnerek sem nézik jó szemmel, ha feltartják őket a bejáratnál.

 

Mi a megoldás?

A megoldás kulcsa egy megfelelő tulajdonságokkal rendelkező, az adott cég méreteihez igazodó sorompó telepítése lehet. A beengedés folyamata lehet automatikus, vagy portaszolgálat által szabályozott működésű. Kiengedésnél és beengedésnél ugyanúgy – például rendszám felismeréssel megoldva – kihajthatnak a járművek, de fel is tartóztathatjuk őket a raktér átvizsgálásának idejére.

Két egymástól meghatározott távolságra telepített sorompó - ún. zsilip rendszer - alkalmazásával megoldható a szelektálás is. Mint régen az országhatárokon – emlékszik még rá valaki? – amikor behajtva a „senki földjére” – mindkét ország határőrei átvizsgálták az autónkat, ellenőrizték útlevelünket.

De maradva cégünknél: ilyenkor a külső sorompón bárki behajthat az utcáról, míg a telephelyre már csak a valóban szükséges forgalom jut be, a többi jármű pedig a két sorompó között parkolhat. Ez hasznos lehet például, ha a benti területen korlátozott a férőhely.

 

Tervezzünk előre!

Ha már letettük a garast egy sorompórendszer alkalmazása mellett, akkor következhet a tervezés, méretezés. Fontos tudni a lezárandó útszakasz szélességét, a sorompó óránkénti nyitás mennyiségét, kiegészítőket (pl. karvilágítás), amik alapján meg lehet határozni, hogy milyen sorompókarra lesz szükség.

Szükség lehet egy hozzávetőleges forgalom számlálásra is az igénybevétel intenzivitását mérendő, ezenkívül jó, ha már ilyenkor tudjuk, milyen kiegészítők használatára van igény. Természetesen szakembereink a telepítésnek ebben a fázisában is vevőink rendelkezésére állnak.

Mivel egy kisebb méretű cégnél a járműforgalom is kisebb, elég lehet egy kevésbé intenzív mozgatású szerkezet, míg nagyobb vállalkozásoknak, ipari parkoknak jóval nagyobb teherbírásúra van szüksége, hiszen készen kell állnia az állandó igénybevételre.

Egy karral akár hat métert is átfoghatunk, de érdemes megfontolni, hogy két karral akár külön szabályozhatjuk a befelé és kifelé irányuló forgalmat is. Helyi igények szerint sorompónk lehet balos és jobbos nyitású is. A biztonság elsődleges, ezért végállás kapcsolók és akadályérzékelők is a rendszer részei. A karok üzemeltethetők 230V feszültségről, de akár 24V-ról is. Utóbbi A 24V-os szünetmentesíthető a hozzá kapható akkumulátor szettel.


A PROTECO sorompó csak teszi a dolgát

Ha minden felmerülő kérdésben dűlőre jutottunk és kiválasztottuk a megfelelő beengedő eszközünket (esetleg többet is) fontos szempont lehet még a szerviz és a garancia kérdése. Nos jó hír, hogy sorompóinkkal kapcsolatban nem sokszor fog találkozni szerelőinkkel – esetleg fizikai rongálás esetén - hiszen kiemelkedő minőségű termékekről beszélünk.

Ezért is tudunk 2 év garanciát biztosítani az elektronikai részre, és 3 évet a mechanikai alkatrészekre. Természetesen a telepítésen, műszaki háttértámogatáson, beüzemelésen túl szervizzel is rendelkezésre állunk szakképzett szerelőinkkel.